A vízről

Miért fontos a víz?
A víz élettani szerepe rendkívül sokrétű az ember szervezetében: biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, segíti a tápanyagok oldását, felszívódását, hőszabályzó szerepével biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét. A szervezet napi vízleadás és vízfelvétel oldalán, átlagosan 2,4 liter víz szerepel: ennyi víz távozik a szervezetünkből verejtékezés, légzés, kiválasztás és emésztés folyamán, amit pótolnunk kell.

Mit igyunk?
Természetesen ásványvizet. A tiszta eredetű, természetes ásványvíz a legalkalmasabb a biológiai vízigény kielégítésére. Az ásványvíz jó ízű, kiváló szomjoltó, s emellett számos, táplálkozásfiziológiailag fontos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában.

Kalcium: csontok és fogak fontos alkotó-eleme. Hiánya csontritkulást, jelentős hiánya görcsös állapotot okoz.

Magnézium: A fehérje és szénhidrát anyagcsere fontos eleme, szükséges az izmok működéséhez, beleértve a szívizmot is. Hiánya esetén, ingerlékenység, álmatlanság, koncentrációs nehézségek, izomgörcs, szédülés, fejfájás léphet fel. Napi szükséglet 300-350 mg.

Hidrogén karbonát: Jó hatással van a gyomorsav túltengés okozta megbetegedésekre illetve a gyomorégésre.

A Pannon aqua természetes ásványvíz összetétele:

Kálium
1,1 mg/l

Nátrium
43 mg/l

Kalcium
64 mg/l

Magnézium
27 mg/l

Nitrát
0 mg/l

Nitrit
0 mg/l

Klorid
7 mg/l

Fluorid
0,36 mg/l

Hidrogénkarbonát
420 mg/l

Összes oldott ásványi anyagtartalom
653 mg/l